2 min luettu

Uudet palvelut nopeasti markkinoille

Kirjoittanut: Heikki Hirvensalo | 25.6.2020 12:02:32

Viekö palveluiden lanseeraaminen liikaa aikaa?

Teollinen yritys haki aktiivisesti kasvua uusien digitaalisten palveluiden avulla. Kehityspäällikkö palkattiin, vastuullaan uusien palvelukonseptien ja ansaintamallien määrittely nykyisten tulovirtojen täydentämiseksi. Sadan päivän kuluttua uusi liiketoimintakonsepti esiteltiin. Yksi päätöksentekijöistä sanoi: ”Näyttää hyvältä paperilla, mutta toteutus on yksinkertaisesti liian vaikeaa. Tietojemme, prosessiemme ja järjestelmiemme perusteella siitä ei tule koskaan kannattavaa liiketoimintaa.” Konsepti keskeytettiin seuraavassa liiketoimintakatsauksessa.

Yllä oleva tarina on kuvitteellinen, mutta saattaa kuulostaa tutulta. Monet yritykset etsivät kasvua uusien datavetoisten palvelukonseptien ja XaaS-liiketoimintamallien avulla.

Jatka lukemista
2 min luettu

Milloin on aika automatisoida toistuva laskutus

Kirjoittanut: Mervi Vikki-Aaltonen | 30.3.2020 13:37:00

Laskutuksen automaatio ja datan laatu. Milloin kannattaa automatisoida?

Monissa yrityksissä markkinointi-, myynti- ja palvelutoimitusprosessit on pitkälle automatisoitu niihin tarkoitetuilla ohjelmistoilla, mutta laskutus hoidetaan edelleen puolittain manuaalisesti yhdistellen tarvittavia tietoja eri järjestelmistä.

Jatka lukemista
2 min luettu

Joustavaa automaatiota skaalautuvaan palveluliiketoimintaan

Kirjoittanut: Petri Takala | 23.3.2020 12:25:00

Liiketoiminnan nopea skaalattavuus on monelle kasvavalle palveluyritykselle yksi tärkeimmistä kysymyksistä

Kyse ei ole vain kyvystä hallita lisämyyntiä vaan myös valmiuksista reagoida nopeasti markkinoiden muutoksiin palvelun sisällön ja hinnoittelun joustavuuden avulla. Volyymien kasvaessa kyse on myös yksikkökustannusten alentamisesta.

Jatka lukemista

Viimeisimmät artikkelit