1 min luettu

Ohjelmistoyritys tuo puuttuneen työkalun suomalaisten ja globaalien yritysten menestykseen uusissa palveluliiketoimintamalleissa.

23.11.2016 11:28:54

Tutkimusten mukaan palveluiden osuus yritysten liikevaihdosta, palveluiden vienti ja investoinnit palveluiden kehittämiseen kasvavat. Yritysten tarjoamat palvelut ja asiakkaiden tarpeet eivät vielä kohtaa.

Sekä business- että kuluttaja-asiakkaat hakevat parempaa asiakaskokemusta palveluista, joissa digitaalisuuden tarjoamat räätälöintimahdollisuudet on valjastettu vastaamaan heidän erityisiä ja muuttuvia tarpeitaan.

Uusi palveluliiketoiminta ja asiakkaiden yksilölliset tarpeet ovat myrkkyä tuottavuudelle, koska perinteisiä liiketoimintamalleja tukeneet tietojärjestelmät ja niiden aiheuttama käsityö estävät palveluiden tehokkaan räätälöinnin ja skaalautuvuuden.

Suurin osa palveluyritysten johtajista toteaakin, että manuaalisten, yksilöriippuvaisten työvaiheiden vuoksi heiltä jää merkittävä osa, jopa 10% palveluista veloittamatta.


Yrityspäättäjät
eivät vielä ole aktiivisesti tarttuneet palveluliiketoiminnan digitalisoimisen mahdollisuuksiin pyrkiessään ylläpitämään ja kasvattamaan yritystensä tuottavuutta.

 Asiakkaat toivovat tällä hetkellä muun muassa

  • sujuvaa ja helppoa palvelun nauttimisprosessia palvelun elinkaaren aikana
  • mahdollisuutta valita itselleen räätälöidyn palvelun eikä palvelua, joka sopii hänelle vähiten huonosti
  • voivansa maksaa palvelusta käytön mukaan, eikä niistä ajanjaksoista tai palvelunosista, joita hän ei käytä
  • saavansa ostamastaan palvelusta selkeän yksilöidyn laskun

Aiheesta voit lukea lisää aikaisemmasta blogistamme

Kiinnostaako sinua ja mediasi seuraajia tutustua ohjelmistoyritys Good Signin asiantuntijoiden näkemykseen liiketoiminnan palvelumullistuksesta ja kuinka yritykset voivat:

  • vastata kustannustehokkaasti asiakkaiden yllä mainittuihin tarpeisiin
  • tuoda markkinoille uusia liiketoimintamalleja ilman tietojärjestelmäräätälöintejä
  • parantaa merkittävästi palveluliiketoiminnan kannattavuutta ja skaalautuvuutta

Tapaaminen ständillämme Slushissa?

Mikäli kiinnostuit, ehdotan tapaamista ständillämme A18 keskiviikkona 30.11. Ständillä näet myös demon miten asiakaskohtainen käyttöpohjainen laskutus käytännössä toimii, kun tuotantoprosessia ajaa lego-robotti.

Kasper Ilmolahti
Kirjoittanut: Kasper Ilmolahti

Post a Comment

Viimeisimmät artikkelit