3 min luettu

Taija Engman Mimmit koodaa -tapahtumassa

20.11.2020 14:30:46

Good Signin perustaja ja toimitusjohtaja Taija Engman puhuu tänään Ohjelmisto- ja e-business ry:n #mimmitkoodaa -ohjelman This is not a Webinar -virtuaalitapahtumassa aiheenaan "Ohjelmistoyrittäjän uratarina." 


https://mimmitkoodaa.ohjelmistoebusiness.fi/thisisnotawebinar/

Taija Engman,  CEO of Good Sign

OHJELMISTOYRITTÄJÄN URATARINA


Puheenvuorossaan Taija kertoo oman tarinansa IT-alalla ja omasta taipaleestaan kasvavan ohjelmistoyrityksen perustajajäsenenä ja johtajana.

Seuraavassa muutama hänen esitykseensä sisältyvä kertomus matkan varrelta:

  • Lapsuus: Taijan vanhemmat olivat matematiikan, fysiikan ja kemian lehtoreita ja toimivat myös kouluissaan rehtoreina. Lisäksi molemmat kirjoittivat alansa oppikirjoja. Siksi kotona oli tietokone kotitietokoneeksi hyvin aikaisin 1980-luvulla. "Koodasin silloin innoissani if-then-else ohjelmia: Olet eläintarhassa. Haluatko mennä katsomaan a) leijonia, b) kirahveja vai c) karhuja.  IF a, GOTO rivi 50, ,.. IF b,... IF c...ELSE GOTO rivi 1000", Taija kertoo.
  • Nuoruus: Taija valitsi tulevan opiskelualansa niin, että pyöräili äitinsä kanssa kirjastoon selaamaan ammatteja, opintoja ja opintovaateita kuvaavia paksuja opintojenohjauksen valintaluetteloita. "Muutaman rivin kuvaus tuotantotalouden diplomi-insinöörin alasta kuulosti hyvältä, ja sinne siis!" totesi Taija. Opiskeluaikana Taija myös valitsi ohjelmistojärjestelmät pitkäksi tekniseksi syventymiskohteekseen.
  • Työelämään:  Kolmannen vuosikurssin loppuvaiheessa Taija seisoskeli Otaniemessä tuotantotalouden laitoksen käytävällä ilmoitustaulun edessä, kun proffa tuli käyntikortti kädessään kysymään olisiko hän kiinnostunut diplomityöpaikasta. ICL Datasta oli soitettu ja kysytty diplomityöntekijää hommiin. "Olin suunnitellut aloittaa diplomityön vasta myöhemmin syksyllä, mutta tartuin tilaisuuteen, soitin käyntikortin numeroon ja menin haastatteluun. Seuraavat 14 vuotta viihdyinkin sitten siellä tietotekniikan palveluita toteuttamassa, kehittämässä ja tarjoamassa." Taija muistelee.
  • Yrittäjänä: Kuuden hengen perustajaporukka perusti Good Sign Oy:n vuonna 2007. "Nyt vuonna 2020 yrityksen tärkein mittari on toistuvan ohjelmistoliikevaihdon (SaaS) kasvattaminen, ja myynnin kasvussa on päästy tänä vuonna päästy jo 40 % kasvuvauhtiin. Upeaa, että asiakkaat automatisoivat palveluiden hinnoittelua ja laskutusta kanssamme!" Taija kertoo

TEKNIIKAN ALALLA UPEITA MAHDOLLISUUKSIA

"Innolla olen mukana #mimmit koodaa -tapahtumassa ja kannustamassa naisia kiinnostumaan ja oppimaan lisää tekniikasta ja tietotekniikasta sekä tietenkin erityisesti tervetuloa ohjelmistoalalle töihin!" Taija kommentoi.

Esityksessään Taija kertoo erilaisista rooleista tietotekniikan ja ohjelmistojen alalla.

"Hyvä #mimmitkoodaa!  Koodauksen lisäksi alalla on paljon kiinnostavia töitä, esimerkiksi johtamisessa, tuotteistuksessa, markkinoinnissa, myynnissä, palveluhallinnassa ja projekteissa", Taija jatkaa.

"Kuulkaa kaikki. Naiset, miehet, ihmiset. Ohjelmistot ovat yksi tulevaisuuden tekemisen sydän. Tulkaa mukaan!" Taija kehottaa lopuksi. 

Katso myös  Taijan enlanninkielinen video "50-second Nordic tech greeting":

Women_inTech_Taija_Engman

 

Taija Engman

Taija on Good Signin toimitusjohtaja, jolla on pitkä kokemus ohjelmistoliiketoiminnan ja asiakasprojektien johtamisesta. Hänen pohjantähtensä on arvon luominen asiakkaalle.

 Taija on myös Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen jäsen.

 

LISÄTIETOJA

Toimitusjohtaja Taija Engman, p. 050 372 5142 taija.engman@goodsignsolutions.com

GOOD SIGN OY

Good Sign on suomalainen, vuonna 2007 perustettu 30-hengen ohjelmistoyritys. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa Fortum, Fujitsu ja Technopolis, joille Good Sign on tuonut merkittäviä asiakastyytyväisyys- ja tulosvaikutuksia parantamalla laskutuksen oikeellisuutta ja läpinäkyvyyttä sekä automatisoimalla palveluiden toimitusta.

Case Fujitsu

Case Fortum

Case Technopolis

Customers

 

 

 

Taija Engman
Kirjoittanut: Taija Engman

CEO of Good Sign, Taija blogs on digitalization bringing growth and efficiency by building on new business opportunities and customer value.

Post a Comment

Featured